”Cred că prima și cea mai importantă este orientarea către omul care îți intră în farmacie. Mie și echipei mele ne place foarte mult să vorbim cu oamenii, să le înțelegem nevoile și să ieșim din zona de confort. Avem în farmacie foarte multe testări de densitate osoase, testări de circulație venoasă, care sunt foarte apreciate și sunt organizate cu responsabilitate asumată. Cred că poți aduce plus valoare prin aceste testări, poți îmbunătăți calitatea vieții pacientului și să-I dăruiești mai mult” a explicat Anca Maria Zanc, administratorul Farmaciilor Someșan implicarea în proiectele educaționale și de prevenție organizate în Baia Mare.

Anca Maria Zanc și echipa sa de la Farmaciile Someșan se disting prin numeroasele proiecte de educație pentru sănătate și prevenție desfășurate în comunitate, de la testări de densitate osoasă și circulație venoasă, la campanii de conștientizare în licee și proiecte dedicate mamelor, până la diverse screening-uri în testarea vârstei arteriale, dermoanalize sau testări de boli pulmonare.

 

Farmaciile Someșan: un model de implicare comunitară

Unul dintre proiectele de suflet ale Ancăi Zanc este “Școala Mamei”, un eveniment dedicat educației și suportului pentru mame, care a primit feedback-uri foarte bune din partea participanților. “Zilele trecute am avut un proiect în care m-am implicat foarte mult și în care cred, este ‘Școala Mamei’. A fost un eveniment foarte bine apreciat și avem idei cum să îl ducem mai departe, discutând subiecte tabu cum ar fi de exemplu depresia mamei,” a menționat Anca Maria Zanc.

Farmaciile Someșan continuă să fie un pilon de susținere pentru comunitatea din Baia Mare, oferind nu doar produse și servicii farmaceutice, ci și suport educațional și prevenție pentru un stil de viață sănătos. “Credem cu tărie că dăruind, vei dobândi. Poți dărui foarte multe și nu neapărat din partea materială. Dar poți dărui un zâmbet, poți dărui empatie și poți dărui atenție cu adevărat,” a concluzionat Anca Zanc.

Farmaciile Someșan continuă să inoveze și să se implice activ în comunitate, demonstrând că rolul farmacistului este esențial nu doar în furnizarea de medicamente, ci și în educarea și susținerea sănătății publice.

Farmaciile Someșan includ acum 6 farmacii deschise și deservite de o echipă formată din 40 colegi tineri, cu idei creative și focusați pe inovație și susținerea comunității lor. De mai bine de 7 ani farmaciile fac parte din comunitatea de farmacii independente Alphega și sunt un pilon real în comunitatea din Baia Mare.

 

Webinarul Farmacia Viitorului organizat în 30 mai  este parte din programul cu același nume, dezvoltat de Oameni și Companii cu susținerea Alliance Healthcare România și Alphega Farmacie din anul 2018 și dedicat susținerii profesiei de farmacist și tuturor farmaciști interesați să învețe despre noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și noile aplicații dedicate farmaciștilor.