Începând cu luna martie, comunitatea de farmacii independente Alphega derulează campania de educare și informare: Protejează-te de două ori mai bine! Cancerul poate fi prevenit. Până la finalul lunii mai, doamnele sunt așteptate în farmacii cu materiale informative create pentru o înțelegere mai bună a cancerului de sân și a cancerului de col uterin, pentru educarea privind prevenția și detectarea timpurie, precum și cu un voucher de reducere la analize specifice într-un centru specializat.

Peste 12 000 de cazuri de cancer la sân estimate în 2020

Conform Global Cancer Observatory, se estimează că numărul de noi cazuri de cancer de sân în 2020 este de peste 12 000, reprezentând 26,9% din totalul cazurilor de cancer la femei în România, care însumează o cifră de 45 005. Cancerul de sân are cea mai mare incidență dintre toate tipurile de cancer care afectează femeile de toate vârstele în țara noastră.

Cazurile de cancer de col uterin reprezintă un procent de 7,5% din total. Numărul acestora este de 3380 din cifra mai sus menționată.

Protejează-te de două ori mai bine! Cancerul poate fi prevenit

Inițiativa încurajează femeile din România să nu amâne vizitele medicale periodice în contextul pandemic actual și să ia măsuri pentru a depista din timp cancerul de sân și de col uterin. Campania își dorește să educe și să informeze femeile pentru o înțelegere mai bună a acestor boli, care deși au o incidență mare, depistate în faze incipiente, pot fi tratate cu succes.

Din luna martie până în luna mai, în Farmaciile Alphega vor fi disponibile o serie de materiale gratuite, care oferă un excelent punct de plecare în cunoașterea mai detaliată a cancerului de sân și a celui de col uterin și pregătirea pentru un consult la medicul specialist. Kitul de materiale include:

  • O broșură educativă;
  • Un pliant care explică procesul de autopalpare a sânilor;
  • Un voucher cu reduceri de 7%, 15% și 23% în cadrul laboratoarelor Synlab pentru testare genetică, screening cancer ovarian, de sân și de col uterin.

Broșura campaniei este disponibilă și poate fi descărcată și de pe site-ul alphega-farmacie.ro.

Aproape de comunități: depistarea cancerului  în zonele rurale

Campania lansată de Farmaciile Alphega este un nou pas în continuarea demersurilor  începute în 2018 când comunitatea de farmacii independente a susținut în calitate de partener caravana de testări medicale gratuite în mediul rural “Nu am făcut destul”, inițiată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer. Specialiștii voluntari au testat 1218 persoane, dintre care 1120 femei. Au fost realizate 990 de ecografii, 109 mamografii și 12 biopsii.

Alphega continuă să fie parte din acest proiect și în cadrul celei de-a șaptea ediții, care a început în octombrie 2020 și se va încheia în aprilie 2021.

Caravana vizează 16 localități cu acces limitat la servicii medicale din 7 județe: Prahova, Gorj, Dâmbovița, Vâlcea, Olt, Ialomița și Constanța. În cadrul acesteia sunt efectuate ecografii mamare, mamografii, dermatoscopii, EKG, teste de glicemie, teste HPV, analize de sânge, teste de prostată și este calculat indicele de masa corporală.

“Farmaciile Alphega sunt un partener peste așteptări pentru caravana Nu am făcut destul. De fiecare dată ne-au ajutat cu mai mult decât am cerut, mai mult decât am sperat. De la aparatură medicală pusă la dispoziție (tensiometre, spirometre etc.), la resurse umane implicate până în cele mai mici detalii de organizare. Farmaciștii Alphega ne-au fost alături pe tot parcursul – înainte de a ajunge în sate au programat localnicii la testări, când am fost acolo ne-au sprijinit cu amenajarea spațiilor, iar după plecarea noastră au fost cei care au dat oamenilor rezultatele de la testări. Ne bucurăm sincer de acest parteneriat”

Cezar Irimia, președinte Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer

 

Despre Farmaciile Alphega

Alphega Farmacie este o comunitate de farmacii independente cu acoperire la nivel european, care a luat naştere în anul 2001, având ca scop principal creșterea calității vieții pacienților și a comunităților din care aceștia fac parte, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății la scară extinsă. Alphega Farmacie susține o comunitate de peste 7200 de farmacii în 10 tări: Cehia, Franța, Italia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Turcia, România și Portugalia.

În farmaciile Alphega nu veți primi doar medicația de care aveți nevoie, ci și acces la o gamă de servicii precum controlul greutății, controlul tensiunii arteriale, vârsta arterială, diabet zaharat, în scopul de a preveni apariția bolilor sau pentru a opri agravarea acestora. Întâlnirea cu farmacistul Alphega este o oportunitate de a învăța cum să aveți grijă mai bine de sănătatea dumneavoastră.