Vino să îți testezi gratuit vârsta arterelor și capacitatea pulmonară!

 

Farmaciile Alphega din Alba Iulia vor participa, în calitate de partener oficial, la „Descoperă Rowmania-România naturală văzută din barcă, eveniment gratuit, organizat de Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” împreună cu Municipiul Alba Iulia.

Evenimentul „Descoperă Rowmania-România naturală văzută din barcă, parte a campaniei naționale Apele Unite ale României”, urmărește reconectarea oamenilor la natură, valorificarea patrimoniului hidrografic românesc, promovarea ecoturismului și a mișcării în aer liber prin sportul cu vâsle, dar și o mai bună înțelegere și interpretare a naturii.

Duminică, 11 august 2019, începând cu ora 09:30, în Cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș (în zona Podului peste Mureș), Ivan Patzaichin și Descoperă Rowmania revin la Alba Iulia, în căutare de campioni la vâslit.

Farmaciile Alphega susțin menținerea unui stil de viață sănătos prin intermediul unui regim echilibrat și prin activități sportive, iar în cadrul evenimentului participanții își vor putea testa gratuit capacitatea pulmonară și vârsta arterelor,  la standul Alphega Farmacie.

Vârsta vasculară poate să fie mai mare decât vârsta cronologică

O persoană cu vârsta de 30 de ani poate avea o vârstă arterială mai mare cu 10-20 de ani. Persoanele sedentare, fumătorii, consumatorii cronici de alcool, persoanele supraponderale, persoanele supuse stresului cronic, cu istoric familial de boli cardiovasculare sau care deja suferă de diabet sau hipertensiune arterială,  pot avea vârsta arterelor mai mare decât vârsta cronologică.

Măsurarea vârstei arteriale se realizează cu un echipament neinvaziv, validat și certificat de instituții europene acreditate, care monitorizează 3 indicatori-pulsul, tensiunea și viteza de circulație a sângelui.

Bolile respiratorii, a treia cauză de deces în Uniunea Europeană

Cancerul pulmonar ocupă primul loc la mortalitatea cauzată de cancer în Europa. În România, au fost înregistrate 95 de decese la 100.000 de locuitori, țara noastră situându-se peste media europeană.

Persoanele care acuză dificultăți de respirație, adică simt că rămân fără suflu când urcă scările, care simt că nu au suficient aer, simt uneori o senzație de sufocare și de greutate în piept pot fi predispuse la boli respiratorii. Scopul acestui serviciu este de a identifica persoanele care prezintă riscuri ascunse de boli pulmonare și de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).

Un stil de viață sănătos înseamnă, în primul rând, să ne cunoaștem starea de sănătate. Având în vedere că bolile cardiovasculare reprezintă cauza a peste 42% din totalul deceselor din România, iar cancerul pulmonar ocupă primul loc la mortalitatea cauzată de cancer în Europa, este datoria noastră să promovăm importanța prevenției în rândul pacienților.

Rezultatele campaniilor de măsurare, pe care le-am derulat în Alba Iulia anul trecut, ne-au arătat că oamenii aveau probleme de sănătate despre care nici nu știau. Prin intermediul serviciilor invovative Alphega, putem să ne ajutăm pacienții să prevină bolile cardiovasculare și pulmonare și să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat”.  Radu Stoian, manager Vichifarm, partener Alphega

Peste 146.700 de persoane din toată țara au testat gratuit serviciul de măsurare a vârstei arteriale și serviciul de testare a capacității pulmonare și peste 2.896.000 de persoane au fost informate cu privire la existența acestora în farmaciile Alphega, iar în urma testării serviciilor pacienții au conștientizat importanța prevenției și a respectării unui regim de viață sănătos.

„Descoperă Rowmania-România naturală văzută din barcă”  este un eveniment gratuit dedicat tuturor iubitorilor de natură și de activități în aer liber.

PROGRAM EVENIMENT:

Competiție de vâslit
09:30 – 11:00 Înscrierea participanților
10:00 – 11:30 Acomodarea cu ambarcaţiunile (echipe), demonstrație de vâslit
11:30 – 11:45 Stabilirea ordinii de intrare în concurs și ședința tehnică (instructaj)
12:00 – 14:00 Desfășurarea concursului de canotcă 10+1 (pe serii, semifinale, finala)
14:00 – 14:30 Festivitatea de premiere a concursului de canotcă 10+1

Atelier pentru copii
10:00 – 14:00 Atelierul Mobil – cum se construiește o canotcă

 

PROGRAM MĂSURARE VÂRSTĂ ARTERIALĂ ȘI CAPACITATE PULMONARĂ

09:30 – 14:30 la standul Alphega

Farmaciștii Alphega vă așteaptă la „Descoperă Rowmania-România naturală văzută din barcă”  să vă bucurați de natură și să vă testați gratuit capacitatea pulmonară și vârsta arterială.

Pentru mai multe informații cu privire la campaniile de prevenție și informare derulate de farmaciile Alphega vă rugăm să vizitați site-ul nostru www.alphega-farmacie.ro