În perioada 30 septembrie – 1 octombrie are loc, la Gura Humorului, evenimentul Farma Practic – “Aleg altă farmacie” – ediție hibrid.
Evenimentul este creditat cu 16 EFC (farmaciști) și în curs de creditare EMC (asistenți).
Vă gândiți să alegeți dumneavoastră o “altă farmacie”? Din spital, din afara țării, dintr-o companie farma, etc?
Când apare subiectul atitudinii personalului din farmacie- adus în atenție fie de un pacient, fie de o persoană care lucrează în sistemul medical, fie de media- una dintre replici este “mergi în altă parte, alege altă farmacie”.
Cât de “sănătoasă” este această abordare? Cât de benefică pentru pacient, pentru persoana care a avut o atitudine nepotrivită și până la urmă, pentru întreg sistemul medical?
Ce putem face?
• să evităm persoanele cu atitudine nepotrivită (mai ales de teama conflictelor)?
• să discutăm cu ele (știind cum să facem asta- pentru că putem schimba doar felul în care procedăm noi, nu și ele – doar dacă înțeleg/sunt receptive/ doresc să facă asta)?
• să facem proceduri prin care acea persoană să fie penalizată financiar de managementul farmaciei?
Despre aceste aspecte și despre impactul lor în viitorul apropiat vom discuta cu dumneavoastră la Farma Practic, în perioada 30 septembrie- 1 octombrie 2022.
Ne vor fi alături farm. Paul Andreianu (medicamente deficitare – abordare la nivel European și ce putem face pentru pacientul din România) și alți invitați de excepție!, Conf. univ. dr. Andrei Codruț Nanu cu clarificări despre malpraxisul farmaceutic (diferit de cel medical!), Conf. univ. dr. Mariana Floria (medic primar medicină internă și cardiologie), Sef.lucrari dr. Nicoleta Anton (medic primar oftalmolog- cu tema “Patologia oftalmologica, fata in fata cu farmacistul!), farm. Anca Liana Lobonț (metodele contraceptive în 2022), Dr. Oniceanu Mirela (managementul NAFLD/NASH), Conf.univ.dr. Răzvan Leață (aspecte clinice și de management în hipersensibilitatea dentinară) și alți lectori și invitați speciali, așa cum v-am obișnuit !
Simpozionul va fi moderat de catre farm. Rodica Aluaș și dr. Maria Mihaela Szerac.
Dezbaterea de sâmbătă se va axa pe soluții pentru farmaciștii care doresc să rămâna și să profeseze în România și va fi moderata de către Farm. Marius Călin Cherecheș – Fost Consilier în Ministerul Sănătății. Setați alarma și veniți să dialogați la dezbatere alaturi de Farm Cherecheș cu: Farm. Cristina Pavel, Farm. Ana Maria Colgiu, Farm. Mara Paraschiv, Farm. Edi Moga, Farm. Raffala Moga, Farm. Paul Andreianu .. și alți invitați surpriză!
Pentru înscrieri la evenimentul hibrid accesați linkul: https://houston.ro/inscriere-farma-practic/