Campania lansată în luna iulie în rețeaua farmaciilor comunitare Alphega, ”Poartă-i de grijă pielii tale” este oportunitatea pentru a începe procesul de diferențiere și deschidere către pacienți, pe care îl aștepta echipa farmaciei Melio din Florești, Cluj.

După cum ne explică farmacista Andreea Unguraș în interviul acordat echipei Farmacia Viitorului: ”Am vrut să mergem către pacienți, să oferim și altceva, să schimbam percepția despre farmacii și să trecem de la eliberare de medicamente la zona de consiliere, de educare și de informare. Să construim o relație pe care să clădim ulterior și să oferim o experiența plăcută în final.”

Campania “Poartă-i de grijă pielii tale”, este o campanie dezvoltată în rețeaua de farmacii comunitare Alphega, o campanie de educare, conștientizare și informare despre tot ceea ce înseamnă pielea, organul care este alături de noi zi de zi, dar care din nefericire nu ne atenționează când are probleme și pe care de multe ori uităm sa o întreținem corespunzător.

Andreea Unguraș ne-a explicat mecanismul de funcționare al campaniei: ”Campania este destul de simplă. Avem la îndemâna un dermaanalizator, pe care îl folosim în zona feței și prin care putem evalua două componente: nivelul de sebuum și gradul de hidratare al pielii. Pe baza celor două elemente putem concluziona ce tip de ten are pacientul: normal, uscat, mixt, seboreic sau deshidratat. Toate aceste informații le notăm pe un chestionar, iar ulterior avem o discuție legată de eventuale afecțiuni pe care le are pacientul, discutăm ce nu-i place la pielea lui, ce îl deranjează. Obiectivul final al acestei dermoanalize este să vedem dacă pacientul are o rutină de îngrijire a pielii, cât este de complexă și cât este de potrivită pentru tipul său de ten. În funcție de ceea ce-și dorește pacientul, putem să ajustam, să completam sau să-i recomandăm și alte metode de îngrijire.”

Campania a fost promovată inițial în mediul online, dar atunci când farmaciștii Melio au observat că pacienții nu vin să întrebe de campanie au schimbat strategia și au mers ei direct către pacienți, le-au povestit despre campanie, au explicat că este un serviciu gratuit, că include o analiză care nu doare și durează doar câteva minute. Iar strategia a funcționat, feedback-urile au fost pozitive, reacțiile au fost bune, iar acum campania are un succes real.

Farmacista Andreea Unguraș ne-a povestit că aceste campanii de informare, prevenție și educare au schimbat relația cu pacienții: ”Simțim că pacienții au mai multă încredere în noi, au mai multă încredere să vină să discute cu noi, deoarece au siguranța că vor primi răspunsuri, că aici vor găsi oameni calzi, empatici, care să-i lămurească și să-i ajute.”

Despre campania ”Poartă-i de grijă pielii tale”

25 de farmacii Alphega din  județele Argeș, Călărași, Tulcea, Bacău, Suceava, Bistrița, Baia Mare, Satu Mare, Brașov, Alba, Cluj, Bihor, Dolj, Galați, Iași, Vâlcea Hunedoara, Ilfov și București derulează campania de prevenție, educare și informare dedicată afecțiunilor pielii: SEBOREIC, MIXT, NORMAL, USCAT SAU DESHIDRATAT? CUM ESTE TENUL TĂU? Astfel, pacienții care vor intra în perioada iunie -septembrie în farmaciile Alphega vor beneficia de un test de dermoanaliză completă, prin care farmaciștii vor evalua nivelul de sebum și hidratare al pielii folosind un dispozitiv specializat de diagnosticare, un dermoanalizator.

Puteți consulta lista farmaciilor Alphega unde se desfășoară campanie aici: https://alphega-farmacie.cdn.link/assets/lp-dermato/files/Lista_farmacii_serviciu_dermoanaliza.pdf?1 

Împreună cu promovarea unei rutine sănătoase de îngrijire a pielii, farmaciștii Alphega sunt în egală măsură dedicați prevenirii bolilor de cancer de piele. Pe toată durata campaniei, aceștia vor atrage atenția asupra diverselor formațiuni cu aspect neobișnuit pe care le vor observa pe pielea pacienților, îndrumându-i pe aceștia către un medic dermatolog pentru evaluare și tratament adecvat.

Mai multe broșuri educaționale din care poți învăța cum să ai grijă de piele sunt disponibile pe pagina campaniei: https://www.alphega-farmacie.ro/campanii/dermato.