Doina Drăgănescu, decanul Facultății de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București, susține nevoia de a crea conexiuni între mediul universitar și mediul farmaceutic real, profesional, pentru o mai ușoară adaptare a studenților pe piața muncii.
În cadrul primei prezentări a Programului „Farmacia Viitorului” 2019, ce a avut loc la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București, decanul Doina Drăgănescu a susținut că vede programul ca pe un joc intelectual prin care studenții pot exprima cum văd, cum își doresc să fie meseria de farmacist, dar mai ales cum gândesc că ar putea schimba anumite lucruri.
Studenții din anii terminali la facultățile de farmacie din România vor putea participa în 2019 la un concurs național în cadrul programului de informare, activare și implicare profesională ”Farmacia Viitorului”. Programul pune în dezbatere provocările meseriei de farmacist în România, așteptările studenților înainte de a intra pe piața muncii, schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice locale și internaționale, noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.
Board-ul Profesional „Farmacia Viitorului”, format din decani ai facultăților de farmacie, președinți ai colegiilor farmaciștilor, reprezentanți Alphega și Farmexpert, a stabilit în luna decembrie 2018 calendarul desfășurării acestui concurs național al cărui obiectiv este creșterea nivelului de informare și implicare profesională a viitorilor farmaciști.
Concursul va fi o competiție de lucrări pe echipe, pe care studenții vor avea posibiltatea să le depună în luna aprilie 2019. Competiția este deschisă studenților la farmacie din toate cele cinci centre universitare – București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Tg. Mureș. În luna mai 2019 se va face alegerea unui proiect câștigător pentru fiecare centru universitar implicat, apoi, în luna iulie 2019 va avea loc procesul de stabilire a câștigătorului național.