Diabetul este o provocare în lumea medicinei având în vedere managementul tratamentelor posibile. Cu avansul existent din domeniul tehnologiei, medicina se află în centrul atenției în ceea ce privește dezvoltarea de soluții tehnologice noi, ce ajută la gestionarea problemelor de diabet.

Diabeta reprezintă o astfel de soluție, ce promite un ajutor simplu și concis în munca specialiștilor din domeniul sănătății. Chatbotul medical, Diabeta, este o idee inovatoare ce utilizează algoritmi de inteligență artificială pentru a procesa informații din RCP-uri, protocoale și ghiduri terapeutice de diabet.

Cu o interfață prietenoasă și ușor accesibilă utilizatorilor, Diabeta oferă medicilor informații prompte și rapide la întrebările întâlnite în practica zilnică.  Despre acest lucru, dar și multe altele am avut ocazia să discutăm cu Diana Tomuța, medic rezistent DNBM, SCJUBH. Aceasta ne-a vorbit despre Diabeta ca fiind o inovație, dar și despre ce i-a captat atenția. „Diabeta mi se pare o inovație la care nu m-aș fi gândit. Mi-a atras atenția în mod plăcut posibilitatea rapidă de informare. Cred că acest instrument digital aduce un ajutor enorm în reducerea timpului de management al diabetului.” a menționat Diana Tomuța.

Diabeta este un chatbot creat special medicii din întreaga țară care gestionează pacienții cu diabet. Acest instrument util și eficient a fost dezvoltat de echipa Apollo AI Technologies împreună cu o echipă de medici dedicați.

DIABETA a beneficiat de sprijinul partenerilor de prestigiu, precum Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic. Acest parteneriat arată cum o inițiativă locală poate avea un impact global, aducând împreună resurse și experiențe pentru a face față provocărilor legate de diabet.

Aplicația este disponibilă exclusiv și gratuit medicilor cu specializări  diverse și poate fi accesată solicitând un cont de acces pe www.diabeta.ro.