3 medici diabetologi recunoscuți pentru deschiderea lor către tehnologie și sistemele inovatoare sunt invitații Orei Specialistului Rodiabet din 14 iunie și ne vor explica cum sistemele de livrare a insulinei în buclă închisă îmbunătățesc calitatea vieții persoanelor cu diabet.

Dezbaterea profesională dedicată specialiștilor din domeniul medical este organizată online, iar înscrierile continuă pe pagina evenimentului, aici: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-6/.

Alături de cei trei speakeri invitați, Prof. Dr. Bogdan TimarConf. Dr. Anca Pantea Stoian și dr. Delia Reurean Pintilei vom învăța cum putem profita de avansul pe care tehnologiile inovatoare îl aduc și vom discuta despre:

  • Tehnologia avansată și particularitățile sistemului de livrare a insulinei în buclă închisă (AHCL)
  • Efectele utilizării sistemului AHCL în evitarea complicațiilor diabetului zaharat
  • Date științifice care susțin utilizarea terapiei AHCL.

Ce este terapia AHCL (Advanced Hybrid Closed Loop)

Terapia AHCL (Advanced Hybrid Closed Loop), adică sistemul de livrare a insulinei în buclă închisă este o abordare inovatoare în gestionarea diabetului de tip 1, care combină un sistem de pompă de insulină ce comunică cu un sistem de monitorizare continuă a glicemiei. AHCL utilizează algoritmi avansați pentru a monitoriza și regla nivelurile de glucoză în mod continuu, iar sistemul ajustează automat doza de insulină administrată în funcție de nevoile individuale ale pacientului.

Sistemul reușește să aducă pacientului un control mai bun al glicemiei și reduce riscul apariției complicațiilor și al episoadele de hipoglicemie.

Ora Specialistului Rodiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Diabeta, LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.