Joi, 6 iulie 2023, de la ora 17.00 discutăm alături de doi medici diabetologi, prof. dr. Bogdan Timar și conf. dr. Anca Pantea Stoian, un medic de familie – dr. Daciana Toma și un pasionat de tehnologie – Mihaela Onofrei despre rolul pe care medicii de familie îl au în prevenția, diagnosticarea și tratamentul persoanelor cu diabet, la Ora Specialistului Rodiabet.

Dezbaterea profesională este dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății, este organizată pe platforma Zoom, iar înscrierile sunt deschise aici: https://www.rodiabet.ro/ora-specialistului-rodiabet-editia-7/.

În România mai bine de 11% din populația adultă are diabet zaharat, iar procentul celor care nu au fost încă diagnosticați se ridică la mai bine de 20%. Medicii de familie sunt profesioniștii din prima linie care pot contribui la un diagnostic rapid, pot face evaluarea corectă a riscului de diabet, pot contribui semnificativ la prevenția diabetului și pot crește nivelul de aderență al pacienților la tratament.

Vă așteptăm la Ora Specialistului Rodiabet, pentru a discuta despre:

  1. Rolul medicului de familie în managementul diabetului zaharat: factori de risc & screening & tratament.
  2. Programul național de diabet: ce tratamente & analize poate prescrie medicul de familie.
  3. Importanța unui diagnostic precoce și a unei evaluări adecvate a riscului.
  4. Instrumente și resurse digitale care pot facilita evaluarea și managementul pacienților cu diabet: Diabeta – Chatbotul AI dedicat diabetului zaharat.

Întâlnirea din 6 iulie, Ora Specialistului Rodiabet, este dedicată profesioniștilor în domeniul sănătății – medici diabetologi, dar și medicilor de familie, medicilor endocrinologi și din alte specializări în care sunt necesare informații actualizate despre tratamentul diabetului.

Ora Specialistului Rodiabet este o inițiativă a Platformei RoDiabet dezvoltată cu susținerea partenerilor: Alliance Healthcare România, Alphega FarmacieBoehringer Ingelheim, Diabeta, LiamedMedtronic, Novo Nordisk și Worwag Pharma.