În aceste vremuri dificile, în care companiile se confruntă cu resurse limitate, reduceri de fonduri și reduceri de personal, este posibil să fi trecut ceva timp de când ați avut o creștere salarială sau chiar v-ați gândit să solicitați, dar asta nu înseamnă că nu meritați una.
Organizațiile trebuie să atragă și să păstreze cele mai bune persoane pentru a obține o calitate mai bună, o performanță îmbunătățită și servicii excelente pentru pacienți sau clienți. Este în interesul tuturor să avem personal foarte motivat și implicat, care dorește să facă tot posibilul la locul de muncă în fiecare zi, iar a fi recompensat în mod corespunzător este o parte esențială a acestui lucru.
Egalitatea de salarii a devenit o prioritate pentru companiile și organismele publice din Marea Britanie cu mai mult de 250 de angajați, fiind acum obligate să raporteze diferențele de remunerare între femei și bărbați în baza de date a Biroului guvernamental pentru egalitatea de remunerare.
Diferența de salariu între femei și bărbați
Diferența de remunerare între femei și bărbați este diferența dintre câștigurile salariale orare medii ale bărbaților și femeilor. Acum, în Marea Britanie diferența este de 18,4 % în favoarea bărbaților în ceea ce privește câștigurile salariale medii.
Un angajat care crede că nu primește o remunerație egală cu cea a colegilor săi de pe aceeași poziție poate scrie angajatorului său, solicitând informații, pentru a stabili dacă există o diferență de remunerare și motivele diferenței. În mod ideal, problemele legate de egalitatea de remunerare sunt soluționate informal, evitând, acolo unde este posibil, o plângere formală și o plângere la un tribunal pentru ocuparea forței de muncă.
Există multe motive pentru care angajații care îndeplinesc roluri similare sunt plătiți în mod diferit, inclusiv forțele pieței în momentul recrutării; experiență, calificări și competențe individuale; probleme de istoric, cum ar fi achiziționarea unei societăți; sau pur și simplu capacitatea individului de a negocia la recrutare sau la o evaluare anuală. Fie în sectorul privat, fie în cel public, pentru a avea șanse mari în a obține o mărire de salariu necesită o gândire și o planificare atentă. Principiile de mai jos pot fi adaptate la diferite locuri de muncă.
1. Conturează-ți obiectivele
Un start bun pentru a începe este să te întrebi dacă ești demn de o creștere și ce ai făcut pentru a-ți oferi cea mai bună șansă de a obține o mărire de salariu.
Gândiți-vă care ar fi creșterea ideală și suma minimă acceptabilă
Este posibil ca actualele condiții economice să nu favorizeze o creștere și, prin urmare, o propunere pentru motivul pentru care se meritați o creștere salarială trebuie să fie puternică. Ar trebui să notați ceea ce doriți să realizați într-un mod suficient de specific pentru a permite revizuirea după momentul cererii de mărire de salariu. Gândiți-vă care ar fi creșterea ideală și la suma minimă acceptabilă. De asemenea, ar trebui luate în considerare și unele variabile, cum ar fi asumarea altor responsabilități în schimbul unei creșteri. Gândiți-vă la modul în care ar putea merge conversația și luați în considerare posibilele rezultate care ar putea duce la dispute.
Dacă comparați salariul cu un coleg care este de alt sex; sau citați concediul de maternitate recent ca fiind motivul pentru care credeți că sunteți prost plătit, atunci acest lucru ar putea duce la o dispută privind egalitatea de remunerare sau discriminarea. Acest lucru nu este greșit dacă credeți că este potrivit, dar ar trebui să fiți pregătiți să mergeți până la capăt cu o potențială nemulțumire și pentru ce ar putea însemna acest lucru pentru relația cu compania dvs. Cereți mai întâi sfaturi.
2. Construiți idealul pentru o creștere
Având performanțe deosebite la locul de muncă, inclusiv dovezi de creștere a indicatorilor cheie, furnizarea de servicii și feedback de la membrii echipei și clienți, vă va plasa în cea mai puternică poziție. Rolurile suplimentare asumate și activitățile suplimentare, cum ar fi reprezentarea organizației sau implicarea în proiecte neremunerate, vă vor consolida, de asemenea, cazul.
Luați în considerare cine va influența decizia privind o creștere salarială; acesta ar putea fi un manager de sector, dar este, de asemenea, probabil să includă un grup mult mai larg de manageri.
Creșterile salariale pot depinde, de asemenea, de calificări și de finalizarea formării obligatorii. De exemplu, efectuarea de formare internă oferită de departamentul de farmacie sau spital, zile de studiu organizate sau cursuri, formarea inițială de specialitate și formarea în management, o diplomă clinică sau o diplomă de master în domeniul științei sau calificarea pentru a furniza o serie de servicii suplimentare la nivel local în comunitate.
3. Alege pe cine să influențezi
Este important să fi creat o impresie pozitivă asupra tuturor celor care vor influența decizia, așa că acest lucru ar trebui făcut înainte de o cerere de revizuire a salariului. Vă puteți îmbunătăți profilul intern făcând voluntariat pentru proiecte suplimentare în cadrul organizației, scriind articole pentru zona de social-media și conectându-vă cu oameni cheie, pentru a afla ce fac și care sunt prioritățile lor.
4. Găsiți momentul potrivit
Conversațiile despre salariu au loc de obicei în momentul unei evaluări anuale; cu toate acestea, problema poate fi ridicată în orice moment. Schimbările structurale precum extinderea, achiziția, disponibilizările sau noua conducere vor avea un impact asupra succesului unei cereri de creștere a salariilor. Chiar dacă nu obțineți pe moment decizia dorită, este important să vă semnalați realizările pentru o viitoare “fereastră” de majorare a salariilor.
5. Stabiliți condițiile potrivite pentru o întâlnire
După ce ați făcut planificarea, ar trebui să se stabilească o discuție despre salariu, astfel încât să nu existe surprize; nu fi tentat să o faci ad-hoc. Semnalați scopul întâlnirii, astfel încât managerii să se poată pregăti și ei, iar conversația să aibă loc fără alte impedimente.
În mod ideal, trimiteți o listă care să cuprindă realizările dumneavoastră înainte de întâlnire. Exemplele includ demonstrarea creșterii volumului de rețete, furnizarea de servicii cheie, dezvoltarea de noi programe și inițiative, feedback-ul echipei și recenziile clienților.
Evitați să vă plângeți și să utilizați motive precum costul vieții care a crescut sau costurile de călătorie pentru a ajunge la locul de muncă.
6. Fiți pozitivi!
Setați tonul la începutul întâlnirii. De exemplu, spunând: “Apreciez foarte mult disponibilitatea dvs. pentru a discuta despre evoluția mea și vreau să pledez pentru o mărire de salariu. Iată care sunt câteva dintre realizările și rezultatele mele de când mi-am asumat această funcție. Aș dori, de asemenea, să discut despre ceea ce pot realiza în viitor.”
Încadrați cererea ca un argument de afaceri obiectiv, mai degrabă decât unul care folosește un limbaj emoțional, cum ar fi “Vreau”, “Am nevoie” sau “Merit”.
A afirma că un coleg angajat este plătit mai mult poate duce la o discuție mai formală în jurul egalității de remunerare, ceea ce nu este intenția dvs.
7. Rămâi calm!
Ai avut destul timp să te gândești la această discuție; cu toate acestea, este puțin probabil ca ea să fie o prioritate de top pentru un manager. Păstrează-ți calmul și demonstrează că asculți perspectiva managerului în timp ce ești asertiv cu privire la poziția ta. Femeile, în special, de multe ori se așteaptă să fie recompensate pentru că fac o treabă bună, presupunând că alții vor observa și voluntar vor primi o remunerație corespunzătoare. Recunoașteți că autopromovarea este esențială și vorbiți despre ceea ce ați făcut în mod specific pentru a obține rezultatele (utilizați “eu” mai degrabă decât “noi”).
8. Repetați conversația
Purtați conversații cu un partener sau un prieten, deși fiți atenți că aceștia ar putea fi implicați emoțional în rezultat sau ar putea adăuga la temerile existente cu privire la faptul că este nepoliticos să cereți mai mulți bani. În mod ideal, discutați cu un mentor și repetați diferite fraze.
Puneți întrebări specifice despre ceea ce ar trebui să realizați pentru a obține o creștere a salariilor
9. Fii realist!
Cei mai mulți oameni găsesc solicitarea unei creșteri salariale dificilă și sortită insuccesului prima dată. În acest caz, evitați să amenințați că demisionați, dar folosiți în schimb expresii precum: “Sunt foarte ambițioasă și chiar vreau să simt că îmi folosesc cel mai bine talentele și sunt recunoscut pentru asta. Aș vrea să știu cum mă vede compania și dezvoltarea mea în viitor.”
Puneți întrebări specifice despre ceea ce ar trebui să faceți pentru a obține o creștere salarială, inclusiv calificări suplimentare și criterii de performanță. Asigurați-vă că înțelegeți motivele pentru care nu s-a întâmplat de această dată și conveniți asupra unei noi date de revizuire în termen de șase luni. Rezumați discuția într-un e-mail împreună cu un plan specific pentru îndeplinirea condițiilor data viitoare.
Pașii următori
Există o serie de opțiuni dacă nu reușiți să obțineți o majorare a salariilor: reveniți cu cererea după o periodă de timp; continuați să lucrați la locul actual de muncă și sperați să obțineți o mărire de salariu data viitoare; părăsiți organizația și găsiți un loc care platește mai mult sau puneți în aplicare o altă strategie pentru a avea succes data viitoare. Opțiunile vor depinde de circumstanțele individuale, de istoricul cu compania și de obiectivele pentru viitor, așa că analizați cu atenție aceste opțiuni și solicitați sfaturi de la un coleg sau prieten.
Sursa: – https://pharmaceutical-journal.com/article/feature/how-to-ask-for-a-pay-rise