Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea, împreună cu Societatea de Ştiinţe Farmaceutice din România, organizează, în perioada 15 – 17 septembrie, cea de-a XVIII-a ediţie a Congresului Naţional de Farmacie cu titlul „Farmacia – de la inovare la buna practică farmaceutică”.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Universităţii Oradea, vor participa online personalităţi prestigioase din ţară din domeniul farmaceutic, decanii facultăţilor de farmacie, directori ai şcolii doctorale, cadre didactice şi cercetători cu o activitate ştiinţifică recunoscută la nivel naţional şi internaţional.

Preşedintele acestei ediţii a Congresului Naţional de Farmacie, eveniment de o mare importanţă pentru comunitatea farmaceutică, este Dumitru Lupuleasa, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Farmaceutice din România.

„Credibilitatea unui domeniu o asigură exclusiv specialiştii, cei care s-au pregătit anume să studieze acel domeniu. Profesia de farmacist poate fi dusă mai departe numai de oameni educaţi, dornici de inovaţie şi de a fi competitivi. Privind spre viitor, sunt optimistă şi mă bazez pe vastul potenţial al Facultăţilor de Farmacie din ţară, ca epicentru al acestei profesii”, a declarat preşedintele comitetului de organizare, Laura Graţiela Vicaş, cadru didactic la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea.

Pe parcursul celor trei zile, vor avea loc prezentarea şi promovarea progreselor înregistrate în cercetare, dar şi discuţii despre direcţiile ce vor fi conturate în viitor de către această comunitate. AGERPRES