Studenții la farmacie din anii terminali se vor putea înscrie, începând de anul viitor, în concursul național prevăzut de programul ”Farmacia Viitorului”, unul de informare, activare și implicare, dedicat lor.

Board-ul Profesional ”Farmacia Viitorului”, format din decani ai facultăților de farmacie, specialiști, profesori, farmaciști, reprezentanți Alphega și Farmexpert, a stabilit, în cadrul celeii de-a doua reuniuni, ce a avut loc miercuri, 12 decembrie 2018, la Hotel Ramada Plaza din București, calendarul desfășurării concursului național.

Până în luna februarie, s-a stabilit ca informația referitoare la acest program să ajungă în toate cele cinci centre universitare incluse (aproape 500 de studenți vizați, din București, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Tg. Mureș), cu posibilitatea implicării și a asociațiilor de studenți. Până pe 31 martie, se va face depunerea proiectelor, urmând ca, în intervalul 1-15 aprilie, să aibă loc evaluarea proiectelor care s-au calificat în faza locală. Până pe 20 mai, se va face alegerea celor cinci proiecte câștigătoare la nivel local. Între 8 și 12 iulie, va avea loc procesul de stabilire a câștigătorului național, din cele cinci proiecte locale finaliste.

Lucrarea cu care studenții din anii 4 și 5 de la farmacie vor putea să se înscrie în concurs va putea fi realizată, ținând cont de un ghid de redactare, ce va fi pus la punct de specialiști, pornind de la modelele electronice existente pentru lucrarea de licență, o propunere urmând să circule între membrii Board-ului.

Programul ”Farmacia Viitorului”, dedicat viitorilor farmaciști, își propune acoperirea următoarelor subiecte: provocările meseriei de farmacist în România, așteptările studenților înainte de a intra pe piața muncii, schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice din România, noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.

Grupul țintă îl reprezintă 500 de studenți la farmacie, din anii 4 și 5, din Bucuresti, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Tg. Mureș, precum și asociațiile studențești aferente acestor centre universitare.