Discutăm despre tulburările neurodegenerative, o provocare dureroasă pentru numeroase familii din România. Dezbaterea este organizată în cadrul comunității Caspa.ro – Comunitatea Asociațiilor de Pacienți din România, joi 30 iunie 2022, începând cu ora 13.30, pe platforma Zoom, iar participarea este gratuită, completând formularul disponibil AICI.

Bolile neurodegenerative au o incidență tot mai ridicată în toate țările europene, principalul lor factor de risc fiind vârsta. Sistemul de sănătate din țara noastră nu este însă pregătit să răspundă creșterii incidenței acestor boli și nici nu avem servicii de îngrijire adecvate și dezvoltate integrat la nivel național. Din aceste motive, responsabilitatea îngrijirii persoanelor cu afecțiuni neurodegenerative ajunge de cele mai multe ori pe umerii famiiilor, care sunt total nepregătite și fac cu greu față acestor solicitări.

Partenerii de la Alphega Farmacie au înțeles această necesitate și au lansat în primăvara anului 2022 campania de prevenție ”Nu uita ce e important pentru tine!”. Principale ei obiective sunt creașterea gradului de informare privind recunoașterea din timp a semnelor demenței, înțelegerea factorilor de risc și promovarea unui stil de viață care ajută la reducerea riscului de boală. Acțiunile și materialele din campanie se adresează atât pacienților diagnosticați recent, cât și aparținătorilor, dat fiind că ambele categorii sunt impactate major de această afecțiune.

Vino la dezbatere și află cum te poți implica și tu sau cum poți de folos celor afectați de boli neurodegenerative!

Detalii suplimentare pe pagina întâlnirii, disponibilă aici: https://www.caspa.ro/caspa-ro-dezbatere-video-editia-15-digital-23/.