Pe parcursul lunii martie 2021 echipa Clusterului IMAGO-MOL a dezvoltat o aplicatie in vederea obtinerii unei asistente specifice in cadrul Technical Assistance Facility (TAF), al platformei europene pentru specializare inteligenta (S3P-Industry), vizand propunerea sa de dezvoltare a unei platforme interrergionale de cercetare si dezvoltare de noi radiotrasori.

Proiectul propus de catre Clusterul IMAGO-MOL si facilitat de reprezentantii ADR Nord-Est, antreneaza membrii sai UMF Grigore T. Popa din Iasi, Institutul de Chimie Macromoleculara Petru Poni, dar si colaboratori nationali, respectiv Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara – Horia Hulubei. La acestia se adauga parteneri din cadrul Platformei Europene pentru Specializare Inteligenta in domeniul Medicinii Personalizate (S3P4PM): Clust-ER Industrie della Salute e del Benessere din regiunea Emilia Romagna, Italia cu membrul sau Istituto Scientifico Romagnolo per lo Studio e la Cura dei Tumori, Slovenian Innovation Hub impreuna cu University Clinical Centre Ljubljana si Josef Stefan Institute din Ljubliana. National Centre For Nuclear Research, Polatom, Radioisotope Centre din Polonia s-a alaturat de asemenea consortiului S3P4PM.

Regiunea Nord-Est prin intermediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a aderat in 2019 la Platforma Europeana pentru Specializare Inteligenta in domeniul Medicinii Personalizate (S3P4PM).