UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a demarat pe 17 noiembrie 2023, proiectul Caravana UMFST pentru anul universitar 2023-2024, prima oprire fiind la Casa de copii „Sf. Iosif” din Odorheiu Secuiesc.

Colaborarea cu această casă de copii a început în urmă cu șase ani, când a fost inițiat proiectul umanitar „UMFST croiește destine”. De atunci și până acum, Universitatea a avut o prezență constantă la Casa „Sf. Iosif”, copiii de atunci au crescut și au devenit studenți ai UMFST cu rezultate academice remarcabile.

Trei dintre ei, Elisabeta, Andreas și Dumitru, studiază acum Medicina, iar astăzi au fost alături de noi în Caravană, prilej cu care le-au povestit colegilor mai mici cum este viața de student la UMFST și i-au încurajat să continue să învețe și să creadă în visurile lor.

Caravana UMFST 2023-2024 va ajunge în 51 de licee din țară. Liceenii vor afla oferta educațională, modalitățile de admitere, experiența vieții de student, atât din punct de vedere al programului academic, cât și al oportunităților de dezvoltare personală, activități sociale, facilități educaționale, de cazare și burse, facilități sportive, proiecte ale asociațiilor studențești etc.

 

Sursa: Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie