25 de farmacii Alphega din  județele Argeș, Călărași, Tulcea, Bacău, Suceava, Bistrița, Baia Mare, Satu Mare, Brașov, Alba, Cluj, Bihor, Dolj, Galați, Iași, Vâlcea Hunedoara, Ilfov și București derulează campania de prevenție, educare și informare dedicată afecțiunilor pielii: SEBOREIC, MIXT, NORMAL, USCAT SAU DESHIDRATAT? CUM ESTE TENUL TAU? Astfel, pacienții care vor intra în perioada iunie -septembrie în farmaciile Alphega vor beneficia de un test de dermoanaliză completă, prin care farmaciștii vor evalua nivelul de sebum și hidratare al pielii folosind un dispozitiv specializat de diagnosticare, un dermoanalizator.

Puteți consulta lista farmaciilor Alphega unde se desfășoară campanie aici: https://alphega-farmacie.cdn.link/assets/lp-dermato/files/Lista_farmacii_serviciu_dermoanaliza.pdf?1 

Împreună cu promovarea unei rutine sănătoase de îngrijire a pielii, farmaciștii Alphega sunt în egală măsură dedicați prevenirii bolilor de cancer de piele. Pe toată durata campaniei, aceștia vor atrage atenția asupra diverselor formațiuni cu aspect neobișnuit pe care le vor observa pe pielea pacienților, îndrumându-i pe aceștia către un medic dermatolog pentru evaluare și tratament adecvat.

În prezent, cel mai diagnosticat tip de cancer la nivel global este cancerul de piele. Peste trei milioane de cazuri noi de cancer de piele non-melanom sunt diagnosticate în fiecare an la nivel global. La acestea se adaugă 150.000 de cazuri de melanom. Cu toate că numărul deceselor din această cauză s-a dublat din 1990 până în prezent, dacă este depistat precoce, cancerul de piele are una dintre cele mai mari rate de vindecare.

De peste 6 ani, Alliance Healthcare România și comunitatea farmaciilor independente Alphega se află aproape de pacienți desfășurând în fiecare an campanii de prevenție si educare, contribuind activ la bunăstarea comunităților din care fac parte.

Pacienții sunt așteptați în farmaciile înscrise în proiect cu materiale informative și posibilitatea de a beneficia gratuit de serviciul de analiză a pielii. În plus, farmaciștii Alphega oferă sfaturi și recomandări pentru prevenția și gestionarea diverselor probleme ale pielii. Inițiativa încurajează pacienții să nu amâne vizita la dermatolog și să ceară sfaturi medicului ori de câte ori simt nevoia.

Mai multe broșuri educaționale din care poți învăța cum să ai grijă de piele sunt disponibile pe pagina campaniei: https://www.alphega-farmacie.ro/campanii/dermato.