În România 42% dintre români suferă de boli cardiovasculare pe care, de cele mai multe ori, le depistează prea târziu.  În perioada 1 iulie-1 septembrie 2019, farmaciile Miruna, din județul Argeș, partenere Alphega, vin în întâmpinarea pacienților cu servicii performante gratuite de măsurare a vârstei arteriale și a capacității pulmonare.

Vârsta vasculară poate să fie mai mare decât vârsta cronologică

O persoană cu vârsta de 30 de ani poate avea o vârstă arterială mai mare cu 10-20 de ani. Persoanele sedentare, fumătorii, consumatorii cronici de alcool, persoanele supraponderale, persoanele supuse stresului cronic, cu istoric familial de boli cardiovasculare sau care deja suferă de diabet sau hipertensiune arterială,  pot avea vârsta arterelor mai mare decât vârsta cronologică.

Măsurarea vârstei arteriale se realizează cu un echipament neinvaziv, validat și certificat de instituții europene acreditate, care monitorizează 3 indicatori-pulsul, tensiunea și viteza de circulație a sângelui.

Bolile respiratorii, a treia cauză de deces în Uniunea Europeană

Cancerul pulmonar ocupă primul loc la mortalitatea cauzată de cancer în Europa. În România, au fost înregistrate 95 de decese la 100.000 de locuitori, țara noastră situându-se peste media europeană.

Persoanele care acuză dificultăți de respirație, adică simt că rămân fără suflu când urcă scările, care simt că nu au suficient aer, simt uneori o senzație de sufocare și de greutate în piept pot fi predispuse la boli respiratorii. Scopul acestui serviciu este de a identifica persoanele care prezintă riscuri ascunse de boli pulmonare și de BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).

Farmaciștii Alphega vă așteaptă să vă testați gratuit capacitatea pulmonară și vârsta arterială.

„Ne implicăm activ în campaniile de prevenție și educare Alphega și ne bucurăm că putem veni în întâmpinarea pacienților noștri cu servicii de calitate și informații utile care să îi ajute să prevină afecțiunile cardiovasculare și respiratorii. Pacienții s-au declarat încântați de campanie, iar pentru noi satisfacția și recunoștința lor reprezintă energia care ne determină să devenim din ce în ce mai buni.” Iuliana Bârloiu, farmacist Alphega

Peste 146.700 de persoane din toată țara au testat gratuit serviciul de măsurare a vârstei arteriale și serviciul de testare a capacității pulmonare și peste 2.896.000 de persoane au fost informate cu privire la existența acestora în farmaciile Alphega, iar în urma testării serviciilor pacienții au conștientizat importanța prevenției și a respectării unui regim de viață sănătos.

“Am aflat de existența acestor două servicii de la echipa din farmacie, care mi-a făcut măsurătorile gratuit și mi-a oferit sfaturi practice despre cum pot să îmi îngrijesc sănătatea mai  bine. Mă bucur că există astfel de inițiative și că putem să prevenim bolile de inimă sau de plămâni” Gabriela M. pacient

Serviciile de măsurare a vârstei arteriale și a capacității pulmonare au fost testate de aproape 1400 de pacienți până în prezent în farmaciile Miruna, partenere Alphega, din județul Argeș și sunt disponibile gratuit, în perioada 1 iulie-1 septembrie 2019  după cum urmează:

Farmacia Miruna

Str. Negru Vodă nr 138, Câmpulung Muscel, Argeș

Orar L-D 08:00-22:00

Tel: 0241.513.561

Farmacia Miruna

Str. Linia Mare, localitatea Poiana Lacului, județul Argeș

Orar L-V 08:00-20:00/  S 09:00-15:00 /D 09:00-13:00

Tel: 0248.293.115

Farmacia Miruna

Str. Dispensarului, nr. 13, sat Rucăr, județ Argeș

Orar L-V 08:00-18:00 / S-D 09:00-13:00

Tel: 0248. 542.009

Farmacia Miruna

Str. Casa Specialistului, sat Ștefan cel Mare, județul Argeș

Orar   L-V  08:00-16:00 Tel:   0767.431.009

Pentru mai multe informații cu privire la campaniile de prevenție și informare derulate de farmaciile Alphega vă rugăm să vizitați site-ul www.alphega-farmacie.ro