Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România organizează, în perioada 9 – 15 martie, campania naţională “CardioCheck”, în contextul în care, la nivel mondial, dar şi la nivel european, principala cauză de mortalitate este reprezentată de bolile cardiovasculare.

“Pentru a informa publicul larg despre principalele afecţiuni cardiovasculare, şi anume infarctul miocardic, insuficienţa cardiacă, cardiopatia ischemică şi angina pectorală, organizăm în mediul online, pe pagina de Facebook a Federaţiei, dar şi offline, campania naţională CardioCheck, în perioada 9 – 15 martie, în parteneriat cu SRC (Societatea Română de Cardiologie), COPAC (Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România), Forumul Naţional de Prevenţie”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Astfel, pe 11 martie, în intervalul orar 8,00 – 14,00, în Piaţa Universităţii, şi pe 12 martie, între orele 16,00 – 20,00, în Mall ParkLake, va fi organizat un stand informativ şi se va măsura tensiunea arterială celor care doresc. Pe 14 martie, între orele 10,00 – 14,00, în Parcul Bazilescu vor fi organizate un cros şi un flashmob. Totodată, vor mai avea loc activităţi asemănătoare în Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Chişinău.

Exerciţiul fizic în mod regulat, cel puţin 30 de minute, în fiecare zi, renunţarea la fumat, alimentaţia echilibrată, dar şi monitorizarea frecventă a tensiunii arteriale şi a nivelului de LDL şi trigliceride sunt câteva măsuri care pot reduce riscul de apariţie a unei boli cardiovasculare.