Camera de Comerț Britanico-Română organizează cea de-a doua ediție a conferinței „Tendințe Viitoare în Industria Sănătății”, programată să aibă loc pe data de 17 octombrie 2023, la Hotelul Crowne Plaza.

Conferința își propune să aducă în prim-plan cele mai recente tendințe din industria sănătății, cu un accent deosebit pe sustenabilitatea mediului. Ediția din acest an se va concentra în primul rând pe soluțiile de îngrijire a pacienților, evidențiind tehnologiile și aplicațiile emergente de asistență medicală, precum și strategiile de transformare digitală și de previziune în industria sănătății. De asemenea, vor fi  abordate diverse soluții inovatoare de telesănătate și modul în care blockchain-ul poate contribui la înregistrările e-sănătății și la gestionarea lanțului de aprovizionare.

În plus, având în vedere importanța experienței pacientului, vor fi explorate aspecte precum UX (experiența utilizatorului), uzabilitatea și designul centrat pe utilizator, precum și accesibilitatea pacientului la instrumentele de siguranță din România. Conferința va oferi, de asemenea, o platformă pentru programele de conștientizare și prevenire a sănătății mintale și comportamentale, precum și pentru inițiativele sociale și CSR (Responsabilitate Socială Corporativă) destinate comunităților dezavantajate.

Discuțiile din cadrul conferinței se vor concentra pe următoarele subiecte principale: reforma în domeniul sănătățiitendințele, provocările și oportunitățile în domeniul sănătății publicemanagementul schimbărilor și procesele operaționale adaptive pentru eficiența costurilorsectorul de asistență medicală privatăprincipii de leadership transformațional și modele de cultură centrate pe pacient.

Evenimentul se va desfășura sub forma a două paneluri,Charlie Crocker Chief Partner Officer la Telios Care, fiind moderatorul celui de-al doilea panel. Prima dezbatere va discuta despre „Avansarea Ecosistemului Digital de Sănătate din România”, în timp ce cea de-a doua va aborda „Implementarea Programelor de Sănătate într-un mod Sustenabil”. Până în prezent, paneliștii confirmați includ Prof. Marina Melescanu Imre, DMD, PhD – Facultatea de Medicina Dentară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Dr. Cosmin Teasdale, DMD, Medic Dentist Principal la Bucharest British Dental Place, Ana-Raluca Chișu- Founder KinetoBebe, Shajjad Haider Rizvi MBE – CEO al Resysten International, Ciprian Marius, Chief Strategy Officer la Telios Care, Constantin STAN – CEO of Enviso, Lucian Bondoc – Managing Partner la Bondoc și Asociații, Adrian Miulescu – Manager, Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, Răzvan Gălățan– Expert, Director Operațional, Goodwill Consulting.

Ediția precedentă a conferinței s-a bucurat de participarea numeroșilor experți, atât locali, cât și internaționali, care au contribuit colectiv la dezvoltarea unei comunități dedicate abordării tendințelor contemporane din industria farmaceutică, cu accent pe sustenabilitatea mediului. Discuțiile în curs vizează să contureze stabilirea unui traseu către atingerea neutralității carbonului și subliniază, totodată, importanța sustenabilității mediului în îmbunătățirea accesului la îngrijirea pacienților, fie în cadrul sistemelor de sănătate publică, fie în cel privat.