Boehringer Ingelheim a anunțat, într-un comunicat transmis recent, accelerarea puternică a portofoliului de cercetare-dezvoltare în 2023, pe măsură ce studiile clinice din arii terapeutice cheie au avansat conform planului.

Investițiile din  domeniul Cercetare-Dezvoltare au crescut cu 14,2% la 5,8 miliarde de euro. Acestea au reprezentat o cotă semnificativă, de 22,5%, din vânzările nete. Vânzările nete totale ale grupului au înregistrat o creștere de 9,7% la 25,6 miliarde de euro în 2023, datorită creșterii cu 10,3%* a diviziei Human Pharma și cu 6,9%*[i] a diviziei Animal Health. Ambele divizii de afaceri au înregistrat evoluții peste media pieței.

În 2023, autoritățile de reglementare au acordat cinci statuturi de autorizare accelerată și unul de terapie revoluționară din partea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente (US FDA), cât și o schemă EMA PRIME din partea autorităților europene. Compania este un deschizător de drumuri în arii terapeutice precum bolile cardiovasculare, renale și metabolice (CRM), oncologie, boli respiratorii, imunologie, sănătate mintală, sănătatea retinei, prin tratamente revoluționare care acoperă nevoi medicale nesatisfăcute ale pacienților.

„Mă bucur când văd cât de optimizat și eficient este, în acest moment, portofoliul nostru de dezvoltare”, a declarat Hubertus von Baumbach, președintele consiliului de administrație. „Suntem hotărâți să accelerăm dezvoltarea gamei de tratamente și să le facem disponibile pacienților pe cele mai bune și rapide căi. Astfel, nu doar că ne îndeplinim misiunea de a ajuta pacienții, dar ajutăm sistemele de sănătate să fie mai eficiente și mai echitabile.”

Portofoliul Human Pharma a înregistrat o creștere solidă

JARDIANCE®, care este utilizat pentru tratarea diabetului de tip 2 și a insuficienței cardiace, și-a continuat avântul puternic în 2023, vânzările crescând cu 31,0%*, până la 7,4 miliarde de euro. Vânzările OFEV®, un medicament pentru tratamentul pacienților cu fibroză pulmonară idiopatică și anumite boli pulmonare interstițiale fibrozante, au crescut cu 12,8%*, până la 3,5 miliarde de euro.

JARDIANCE® a primit, de asemenea, autorizația de punere pe piață în Europa și Statele Unite pentru o a treia indicație – tratamentul bolii renale cronice. Se estimează că în întreaga lume suferă aproximativ 850 de milioane de oameni de această boală cronică. JARDIANCE® poate ajuta acum la gestionarea afecțiunilor cardiovasculare-renale-metabolice a peste 1 miliard de oameni.

Continuă investițiile majore în cercetare-dezvoltare ale diviziei Human Pharma

Compușii din portofoliul de stadiu avansat au avut o dezvoltare accelerată în oncologie, CRM și sănătate mintală. Brigimadlin a avansat în studiul cheie pentru tratamentul liposarcomului dediferențiat, un cancer rar cu opțiuni de tratament limitate până acum. Dezvoltarea clinică a zongertinibului a fost accelerată, pe baza datelor clinice preliminare pozitive. Survodutide a arătat rezultate inovatoare în studiile de fază II în boli hepatice cauzate de steatohepatita asociată disfuncției metabolice (MASH) și, de asemenea, a trecut în studiile de fază III privind obezitatea.

 

Investițiile în cercetare și dezvoltare în Human Pharma au crescut la 5,2 miliarde de euro în 2023, 25,1% din vânzările nete ale diviziei (20,8 miliarde de euro). În plus, Boehringer Ingelheim și-a intensificat investițiile în tehnologii digitale și soluții IT de cercetare-dezvoltare, pentru a profita de noi oportunități, inclusiv utilizarea inteligenței artificiale.

 

„Investițiile noastre din 2023 ne plasează printre cei mai mari investitori în cercetare-dezvoltare din industrie”, a declarat Michael Schmelmer, membru al Consiliului de Administrație cu responsabilitate pentru Finanțe și Funcții de Grup. „Ne angajăm să menținem aceste niveluri ridicate de investiții pentru a ne asigura că aducem inovație pacienților cât mai repede posibil în întregul portofoliu de dezvoltare. Cei peste 53.500 de angajați ai noștri știu că fiecare zi câștigată poate face o diferență reală în viața pacienților.”

 

Divizia Animal Health a crescut puternic prin lansarea de noi produse

Cu o creștere de 6,9%* a vânzărilor nete, până la 4,7 miliarde de euro în 2023, divizia Animal Health și-a consolidat cota de piață pe segmentele animalele de companie, cabaline și animale domestice. Creșterea a fost determinată de cererea crescută pentru tot portofoliul divers, inclusiv paraziticide pentru animale de companie, terapie și vaccinuri pentru animale de companie. Vânzările de NEXGARD®, un produs masticabil pentru protecția împotriva puricilor și căpușelor la câini și cel mai mare produs al companiei din portofoliul Animal Health, au crescut cu 17,2%*, la 1,2 miliarde de euro.

În 2023, Boehringer Ingelheim a lansat patru noi produse majore:

  • SENVELGO® pentru pisici cu diabet zaharat,
  • NexGard® PLUS pentru a proteja câinii împotriva puricilor, căpușelor, dirofilariei, viermilor rotunzi și anchilostomosului,
  • NexGard® COMBO, care protejează împotriva puricilor și căpușelor, previne dirofilaria și tratează și controlează viermii rotunzi, anchilostomasi și tenia, și
  • FRONTPRO®, o tabletă masticabilă fără prescripție medicală pentru controlul puricilor și căpușelor la câini. Toate aceste noi produse au contribuit la creșterea vânzărilor.

 

Cheltuieli de capital sporite

Pentru a sprijini creșterea companiei, Boehringer Ingelheim a anunțat anul trecut un plan de investiții de capital pe 5 ani în valoare de 7 miliarde de euro. În 2023, cheltuielile de capital au ajuns la 1,2 miliarde de euro în cadrul acestui program. Investițiile proeminente din Germania includ Uzina de inovare chimică și centrala electrică pe biomasă din Ingelheim, precum și Centrul de Dezvoltare Biologică din Biberach. În ultimii cinci ani, investițiile de capital ale Boehringer Ingelheim au ajuns la 6 miliarde de euro, dintre care 2,9 miliarde de euro numai în Germania.

 

Dezvoltare sustenabilă

De asemenea, Boehringer Ingelheim și-a dezvoltat în continuare programul de sustenabilitate pentru a-și concentra eforturile pe echitatea sănătății în domeniile în care poate aduce cea mai relevantă contribuție la societate și mediu. Inițiativele importante includ sprijinul pentru parteneriatul public-privat Defeat-NCD, care vizează acoperirea medicală pentru bolile netransmisibile în regiunile mai puțin dezvoltate și inițiativa „Angels”, care a devenit cea mai mare comunitate de AVC (accident vascular cerebral) din lume, ajutând 16 milioane de pacienți cu AVC din 155 de țări să primească îngrijire optimă. „STOP Rabies” a furnizat anul trecut 43,2 milioane de doze de vaccin în țările endemice, dintre care 8.000 prin livrarea cu drone către comunitățile rurale din Kenya.

 

În 2023, Boehringer Ingelheim a primit Premiul German pentru Sustenabilitate pentru eforturile sale globale de pionierat în transformarea durabilă pentru industria farmaceutică, iar strategia sa de decarbonizare a fost validată de către inițiativa Science Based Target ca fiind în linie cu Acordul de la Paris privind schimbările climatice din 2015.

 

Perspective de viitor

Compania intenționează să înceapă zece noi studii de fază II și III în următoarele 12-18 luni, urmărind lansarea a 25 de noi tratamente în Human Pharma până în 2030. În divizia medicamentelor de uz veterinar până în 2026 sunt așteptate suplimentar 20 de lansări , inclusiv actualizări ale medicamentelor, extinderea indicațiilor și produse noi. Pentru 2024, Boehringer Ingelheim se așteaptă la o ușoară creștere de la an la an a veniturilor pe o bază comparabilă, ajustată pentru valuta și efectele extraordinare.

 

Despre Boehringer Ingelheim

Boehringer Ingelheim este o companie biofarmaceutică activă atât în sănătatea umană, cât și în cea animală. Fiind unul dintre cei mai importanți investitori ai industriei pe zona de cercetare-dezvoltare, compania se concentrează pe dezvoltarea de terapii inovatoare în zonele cu nevoi medicale nesatisfăcute. O afacere independentă încă de la înființarea sa, în 1885, Boehringer Ingelheim are o perspectivă pe termen lung, încorporând sustenabilitatea de-a lungul întregului lanț valoric. Mai mult de 53.500 de angajați deservesc peste 130 de piețe pentru a construi un viitor mai sănătos, mai durabil și mai echitabil. Aflați mai multe la www.boehringer-ingelheim.com.

 

Notificarea publicului vizat

Acest comunicat de presă este emis de la sediul corporativ din Ingelheim, Germania și are scopul de a oferi informații despre afacerea globală Boehringer Ingelheim. Vă rugăm să rețineți că informațiile referitoare la starea de autorizare și etichetarea medicamentelor autorizate pot varia de la o țară la alta și este posibil să fi fost emis un comunicat de presă specific țării pe acest subiect pe piețele în care desfășurăm operațiuni.

 

* cifrele de creștere a vânzărilor sunt ajustate pentru efectele valutare