”Mă bucur foarte mult de această oportunitate și cred că ar trebui să meargă mai departe acest proiect pentru a profita și alți colegi de el, având în vedere că ne dă posibilitatea de a fi mai creativi, putem să documentăm și să aprofundăm o temă”, a arătat Beatrice Elena Lascu, ocupanta locului doi al Competiției Farmacia Viitorului.

Studenții din anii terminali la facultățile de farmacie din România au avut oportunitatea de-a participa, în 2019, la un concurs național, în cadrul programului de informare, activare și implicare profesională ”Farmacia Viitorului”. Programul pune în dezbatere provocările meseriei de farmacist în România, așteptările studenților înainte de a intra pe piața muncii, schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice locale și internaționale, noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.

În cadrul Competiției, studenții au avut posibiltatea sa depună, individual sau în echipe, eseuri încadrate în patru teme mari, până la finalul lunii mai, anul trecut. Competiția a fost deschisă studenților la farmacie din toate centrele universitare. S-au înscris în această etapă centrele din București, Iași, Timișoara și Târgu Mureș.  Temele majore propuse se referă la etica în activitatea farmaceutică și interacțiunea cu pacienții, managementul farmaciei comunitare, producția industrială și dezvoltarea durabilă.

Board-ul Profesional ”Farmacia Viitorului”, juriul, este format din decani ai facultăților de farmacie, reprezentanți ai colegiilor farmaciștilor și reprezentanți Alphega Farmacie și Alliance Healthcare România. Detalii despre program puteți afla pe pagina www.farmaciaviitorului.ro sau pe pagina de facebook a programului – disponibilă aici: https://www.facebook.com/farmaciaviitorului.ro/.