Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România, care s-a lansat oficial la București, a fost creată pentru a gestiona și promova interesele farmaciilor și farmaciștilor printr-o reprezentare comună.

“Membrii fondatori reprezintă 4 afaceri de familie cu capital 100% românesc, cu o experiență bogată în domeniul farmaceutic și o reputație solidă, ghidată de valori autentice. Deși provin din zone geografice și culturi diferite, aceștia au descoperit că se confruntă cu o serie de probleme comune precum statutul fragil al profesiei de farmacist, cadrul legislativ care nu acoperă problemele specifice domeniului și nu in ultimul rând carențe în comunicarea cu autoritățile”, potrivit unui comunicat al asociației.

Astfel, potrivit sursei citate, s-a născut nevoia de a fi reprezentați la nivel național prin formarea AFFR, care să gestioneze și să promoveze interesele farmaciilor și farmaciștilor.

Misiunea asociației cuprinde efectuarea de demersuri pentru respectarea și îmbunătățirea legislației, pentru promovarea eticii profesionale și a normelor de concurență loială, pentru promovarea și apărarea intereselor comune ale membrilor săi în relațiile cu partenerii, dar și în raport cu autoritățile publice.

“Un scop important este și acela de colaborare și sprijin reciproc în activitățile pe care membrii asociației le întreprind, precum și realizarea de acțiuni care au ca obiectiv îmbunătățirea stării de sănătate a populației și creșterea calității vieții”, mai precizează AFFR.

Directoratul Executiv al Asociației Farmaciilor și Farmaciștilor din România va fi asigurat de către ”Public Affairs Solutions”, prin Vladimir Mănăstireanu, Managing Director în cadrul companiei specializate în afaceri publice și relații guvernamentale.

“Vladimir a deținut numeroase roluri de conducere, ocupând în trecut funcția de președinte al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, secretar de stat în aparatul de lucru al vicepremierului, secretar general adjunct al Guvernului României, subprefect al județului Tulcea și parlamentar în Camera Deputaților”, se mai arată în comunicatul asociației.

Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România își propune să lucreze în beneficiul pacientului, să dezvolte servicii adaptate nevoilor acestuia, să redea prestigiul profesiei de farmacist și să insufle actualilor și viitorilor antreprenori dorința de a-și aduce aportul în evoluția unui domeniu care încă mai are multe praguri de depășit.

Câteva dintre inițiativele de pe agenda asociației:

  • Caravana Farmaciștilor – Program educațional prin intermediul căruia liceenii fac cunoștință cu profesia de farmacist, fiind implicat personalul de specialitate, experții din domeniu dar și proprietarii de farmacii care să împărtășească din experiența proprie.
  • Formularea de completări pentru codurile de etică și bune practici existente pentru domeniul farmaceutic.
  • Formularea unor strategii pe termen mediu și lung în vederea multiplicării serviciilor disponibile în farmacii.
  • Elaborarea în colaborare cu organisme neguvernamentale sau guvernamentale a unor strategii specifice în probleme de ordin general care au legătură cu starea de sănătate a populației.

 

Sursă foto: AFFR