Cu toții suntem obișnuiți să întâlnim farmaciști în farmaciile comunitare sau în cele de spital, însă, cu siguranță, mulți nu s-ar aștepta să găsească acest rol în organigrama unui distribuitor de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Și totuși, farmaciștii au un rol extrem de important pe lanțul de distribuție, în menținerea siguranței tratamentelor pentru pacienți.

 

No alt text provided for this image

Vă invităm să aflați ce înseamnă acest rol Anca-Valentina Manolache, Responsabil Calitate Depozit Central, Alliance Healthcare România.

Cum arată o zi obișnuită de lucru pentru tine?

O zi obișnuită de lucru începe cu planificarea activității, continuă cu stabilirea priorităților și urmărirea obiectivelor propuse pentru ziua respectivă.

Se întâmplă să te întâlnești și cu situații atipice sau provocări? Cât de des și cum reușești să le depășești?

Da, în fiecare zi apar provocări și situații atipice pe care le depășesc datorită experienței de 17 ani pe această poziție, a faptului că învățăm și ne pregătim permanent, precum și a echipei extrem de competente.

Ce rol consideri că are farmacistul în cadrul unui distribuitor de produse farmaceutice?  Prin ce anume se diferențiază de un farmacist comunitar, de exemplu?

Rolul farmacistului într-un depozit farmaceutic este de a se asigura că activitatea de distribuție se desfășoară respectând legislația în vigoare, cu precădere Regulile de Bună Practică în distribuție și a procedurilor interne. Activitatea noastră este total diferită de cea a unui farmacist comunitar. Noi nu interacționăm direct cu pacienții, însă suntem responsabili de asigurarea calității medicamentelor până la livrarea la farmacie. Un rol esențial în distribuția produselor farmaceutice, după parerea mea.

Ce îți place cel mai mult la ceea ce faci?

Îmi place că am parte de provocări zilnice, iar managementul a fost deschis la sugestiile noastre privind dezvoltarea programului informatic, fapt care a contribuit foarte mult la optimizarea activității noastre.

Ce ți-ai dori să fie diferit?

În acest moment, legislația prevede întocmirea unei documentații complexe, fapt care determină reducerea timpului petrecut efectiv în depozit, în special a celui alocat instruirii personalului.

Câteva cuvinte de final…

Deși au trecut 17 ani de când lucrez în Alliance Healthcare România (fostă Farmexpert), parcă a fost ieri prima zi de activitate. Provocările continue au făcut să zboare timpul fără să-mi dau seama.

 

Sursa: https://www.linkedin.com/posts/alliance-healthcare-romania_farmaceutice-activity-6944541537426903041-g57v