Aproximativ 3.000 de medici de familie şi peste 1.500 de farmacişti au fost instruiţi în domeniul drogurilor, în perioada martie – noiembrie, de specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

Potrivit unui comunicat al ANA transmis, luni, AGERPRES, au fost transmise informaţii cu privire la sistemul integrat de asistenţă al consumatorului de droguri, reţeaua de asistenţă de stat şi privată din România, instrumentele de informare şi testare online adresate persoanelor consumatoare de droguri sau la risc de consum, legislaţia în domeniu.

De asemenea, medicii de familie şi farmaciştii au fost informaţi cu privire la problematica de consum de substanţe psihoactive în vederea corelării şi adaptării intervenţiilor medicale, precum şi a modalităţilor de referire a pacienţilor consumatori de droguri către serviciile de tratare de nivel superior.

Parteneri în derularea şi organizarea sesiunilor de informare adresate medicilor de familie şi farmaciştilor au fost Pharma Bussines Service Bucureşti, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Colegiului Farmaciştilor din România. AGERPRES