AmerisourceBergen și-a anunțat intenția de schimbare a denumirii pentru a reflecta mai bine viziunea sa îndrăzneață și abordarea orientată către scopul de a crea un viitor mai sănătos. AmerisourceBergen intenționează să devină Cencora. Noua denumire reprezintă o prezență unitară, care va continua să îmbunătățească strategia de dezvoltare globală a companiei și va crește impactul acesteia în sectorul medical.

„În decursul timpului, ne-am poziționat ca partener de încredere, care acordă prioritate inovației, susține accesul pacienților și dezvoltă parteneriate strategice pe întreg lanțul de distribuție farmaceutic global. Pentru a ne întări și mai mult poziția trebuie să continuăm să ne adaptăm și să evoluăm în domeniul nostru dinamic, simultan cu urmărirea obiectivului de îmbunătățire a rezultatelor în domeniul sănătății. Dezvoltarea unui brand comun este fundamentală pentru identitatea noastră de companie globală din domeniul sănătății. Considerăm că noua denumire reflectă mai bine identitatea noastră de astăzi și impactul nostru în domeniul farmaceutic”, a declarat Steven H. Collis, Chairman, President & Chief Executive Officer al AmerisourceBergen.

„De când Alliance Healthcare s-a alăturat AmerisourceBergen, am reușit să ne extindem, să evoluăm și să inovăm pe baza expertizei și competențelor de top ale fiecăruia, în întregul lanț de distribuție farmaceutic. Alinierea sub un nou brand comun ne va permite să continuăm dezvoltarea de noi servicii, să susținem progresele în domeniul sănătății din întreaga lume și să oferim clienților servicii de calitate și eficiente, ca o organizație unită. Împreună, echipele noastre colaborează cu determinare pentru a crea un impact semnificativ în sistemul de sănătate”, spune Iulian Trandafir, VP, Alliance Healthcare Regional General Director Romania, Czech Republic, Lithuania.

Denumirea Cencora este inspirată de clienți și de membri ai echipei din întreaga lume. În plus, o identitate comună va crea o experiență mai incluzivă pentru angajați, precum și o marcă de angajator mai puternică, care să atragă specialiști de top și să sporească loialitatea, păstrarea și performanța angajaților. Denumirea relatează o istorie captivantă, diferențiază puternic compania și a fost creată pe baza unei idei orientate către viitor. AmerisourceBergen intenționează să înceapă să activeze ca Cencora din a doua jumătate a anului 2023.

Trecerea la denumirea Cencora este aliniată cu strategia de dezvoltare și cu susținerea constantă a inovației în cadrul organizației. AmerisourceBergen s-a concentrat pe susținerea dezvoltării domeniului farmaceutic și a accesului pacienților, producătorilor și furnizorilor din cadrul lanțului de distribuție farmaceutic la nivel global.

Activând sub numele Cencora, o denumire și un brand comun și incluziv la nivel internațional, compania va continua să investească și să se concentreze pe activitatea sa principală de distribuție, simultan cu dezvoltarea platformei de servicii farmaceutice și biofarmaceutice, pentru a susține inovația și accesul în domeniul farmaceutic.

Pentru informații suplimentare accesați: www.cencora.com/ro