Noul nume al companiei reflectă prezența globală unificată și obiectivul colectiv de a crea un viitor mai sănătos, prin accelerarea rezultatelor pozitive pentru clienți și pentru pacienții acestora. Compania anunță un angajament în valoare de peste 5 milioane USD pentru eforturile filantropice corporative globale. 

Cencora, Inc. (NYSE: COR) a anunțat astăzi finalizarea schimbării numelui și a simbolului său bursier din AmerisourceBergen Corporation (NYSE: ABC), marcând cea mai recentă etapă a evoluției companiei ca lider în domeniul serviciilor farmaceutice globale. Cencora începe să tranzacționeze sub noul simbol „COR” la Bursa de Valori din New York, la deschiderea pieței de tranzacționare de astăzi, 30 august 2023.

Sub noul nume Cencora, compania își reunește cei 46.000 de angajați – din mai multe segmente de activitate la nivel global – sub o singură identitate, propulsată de o viziune îndrăzneață și de o abordare orientată către obiectivul de a crea un viitor mai sănătos. Noul nume subliniază experiența și viziunea companiei Cencora în ceea ce privește conectarea
producătorilor, furnizorilor, farmaciilor și pacienților și asigurarea unui flux constant și fiabil de tratamente către persoanele care au nevoie de acestea, într-o perioadă de complexitate crescută.

„Ziua de astăzi marchează un moment de marcă, semnificativ și incitant pentru Cencora. Noul nostru nume amintește de clienții noștri, de pacienții acestora și de membrii echipei noastre, care sunt în centrul a tot ceea ce facem”, a declarat Steven H. Collis, președinte și director executiv al Cencora. „Reprezintă viitorul mai sănătos pentru care ne străduim să furnizăm servicii ca partener de încredere în domeniul nostru de activitate, care acordă prioritate inovației, pledează pentru accesul pacienților la produsele farmaceutice și promovează parteneriate strategice de-a lungul lanțului valoric farmaceutic global.”

În calitatea sa de companie globală în sectorul sănătății, Cencora va continua să investească și să se concentreze pe activitatea sa principală de distribuție a produselor farmaceutice,
dezvoltându-și simultan platforma de servicii farmaceutice și biofarmaceutice, pentru a susține inovația și accesul în domeniul farmaceutic, la nivel global.

În conformitate cu obiectivul companiei și pentru a marca acest moment crucial din istoria organizației, Cencora a anunțat, de asemenea, o donație de 5 milioane USD către Fundația Cencora Impact, cunoscută anterior ca Fundația AmerisourceBergen, o organizație de donații caritabile, independentă și nonprofit. Donația va fi utilizată pentru lansarea Programului de granturi Cencora Healthier Futures, care are ca scop identificarea oportunităților de a-i sprijini pe cei din prima linie a asistenței medicale acordate populațiilor defavorizate, care stimulează inovarea în domeniul sănătății, la nivel global. Donațiile direcționate din Programul de granturi Cencora Healthier Futures operat de Fundația Cencora Impact vor fi acordate unor organizații nonprofit și unor organizații caritabile din întreaga lume care promovează accesul la îngrijire și au impact direct asupra comunităților aflate în nevoie.

Donația inaugurală din Programul de granturi Cencora Healthier Futures va fi un grant de 500.000 USD acordat Fondului de sănătate UNICEF, care are drept scop asigurarea capacității fiecărui copil de a supraviețui și de a se dezvolta prin furnizarea de sisteme solide de asistență medicală primară, prin instruirea profesioniștilor din domeniul sănătății și colaborarea strânsă cu guvernele naționale, pentru asigurarea multiplicării pe scară largă a programelor. Aceste răspunsuri la nivelul întregului sistem urmăresc reducerea numărului de decese materne și de nou-născuți, imunizarea copiilor, reducerea malnutriției, rezolvarea problemelor legate de sănătatea mintală a adolescenților și combaterea creșterii incidenței bolilor netransmisibile.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul primit din partea Fundației Cencora Impact, de a ajuta UNICEF să obțină rezultate durabile și la scară largă în asigurarea sănătății celor mai vulnerabili copii din lume”, a declarat V. Renée Cutting, director executiv pe probleme de filantropie, UNICEF SUA.

Cencora Ventures, cunoscută anterior ca AB Health Ventures, fondul de capital de risc corporativ al companiei, s-a angajat, de asemenea, să doneze 10% din profiturile realizate în viitor pentru a sprijini eforturile Fundației Cencora Impact și activitatea continuă a acesteia pentru îmbunătățirea accesului la asistență medicală la nivel global.
Pentru mai multe informații despre schimbarea brandului și elementele de design și de brand actualizate, vizitați: www.cencora.com.

Despre Cencora

Cencora este o organizație globală lider în domeniul soluțiilor farmaceutice, axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și a animalelor din întreaga lume. Colaborăm cu inovatori din domeniul farmaceutic de-a lungul întregului lanț valoric pentru a facilita și a optimiza accesul pe piață la terapii. Furnizorii de servicii medicale depind de noi pentru livrarea sigură și fiabilă a produselor farmaceutice, precum și a produselor și soluțiilor de îngrijire medicală. Cei peste 46.000 de membri ai echipelor noastre din întreaga lume contribuie la evoluțiile pozitive din domeniul sănătății prin puterea obiectivului nostru: Suntem uniți în responsabilitatea noastră de a crea un viitor mai sănătos.

Cencora se clasează pe locul 11 în topul Fortune 500 și pe locul 24 în Global Fortune 500, cu venituri anuale de peste 200 mld $. Aflați mai multe de pe www.cencora.com

În România Cencora este reprezentată de Alliance Healthcare România.