Asociația Farmaciilor și Farmaciștilor din România își exprimă solidaritatea în legătură cu acțiunile întreprinse de Casele de Asigurări Județene și C.A.S.A.O.P.S.N.A.J.

Găsirea unei soluții este crucială pentru a permite angajaților C.A.S.A.O.P.S.N.A.J. și ai  Caselor de Asigurări Județene să revină în activitate, menținând astfel funcțional întreg sistemul de sănătate. Prioritatea principală ar trebui să fie binele pacientului, și suntem convinși că prin dialog, colaborare și implicare se poate găsi o cale pentru a nu produce blocaje pe întreg lanțul de sănătate.

Serviciile farmaceutice ocupă un rol esențial în comunitate, facilitând accesul pacienților la medicamentele necesare și oferind consiliere specializată pentru utilizarea lor corectă și eficientă. Colaborarea farmaciștilor cu medicii și casele de asigurări de sănătate este vitală în asigurarea unei îngrijiri medicale de calitate, implicând nu doar eliberarea de medicamente, ci și derularea optimă a proceselor administrative și contribuția la acoperirea costurilor medicamentelor.