Despre tenacitatea unei fiice de a porni o afacere în industria cremelor cosmetice utilizând rețetele de altădată ale mamei ei, farmacista Maria Ardelean cu o experiență întinsă pe șase decenii.

Christina Hesse a crescut printre vase fumurii și sticluțe cochete, fascinată de mama ei, astăzi în vârstă de 87 de ani, și colegele acesteia care preparau zi și noapte medicamente în cele două recepturi ale Farmaciei 13 din Craiova. „Pe mine m-a impresionat. Ele făceau o grămadă de medicamente în farmacie pentru că nu se găseau. Cred că farmacistele de acum nu își imaginează câte medicamente erau făcute de farmaciste, în farmacie, cu mâna”, povestește Christina, care mult timp nu s-a gândit că această imagine din copilărie o va determina să înceapă mai târziu o afacere în industria cosmetică. Farmacia 13 era cea mai mare din oraș la vremea aceea, avea 14 încăperi și două recepturi, și aici Maria Ardelean fusese numită dirigintă după terminarea Facultății de Farmacie din Cluj, promoția 1956, și stagii în orașele Făgăraș și Târgu Cărbunești.

Câteva decenii mai târziu, printr-o întâmplare, Christina Hesse avea să-și aducă aminte că mama ei își preparase singură creme toată viața și, de aici, avea să se aprindă scânteia unei noi afaceri și pasiuni. „Mă aflam la Berlin în vizită la fiica mea. Am intrat împreună într-un magazin de produse cosmetice și fiica mea a insistat să îmi cumpere o cremă din gama ei preferată. Când am mirosit produsul respectiv, mi-a adus aminte instant de cremele mamei și de faptul că ea își făcuse mereu cremele singură. Și mi-am zis că acesta ar putea fi drumul în afaceri. Și m-am întors la Nürnberg, unde locuiam cu familia de mulți ani, și am întrebat-o pe mama dacă mai știe să facă creme. Ceea ce îți dai seama că a enervat-o”, povestește amuzată Christina.

Articolul integral AICI.