Rectorii celor șase universităţi membre ale Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) s-au întâlnit în ședință în data de 28.04.2020, în care au fost discutate aspecte importante privind adaptarea activității UMF-urilor la noile condiții date de contextul pandemiei cu coronavirus.

Cea mai importantă decizie pentru candidați a fost ca testul grilă pentru admiterea în ciclul universitar de licență să se desfăşoare în mod clasic și simultan la toate universităţile de medicină şi farmacie din România în data de 26 iulie 2020.

Cu același prilej, s-a hotărât ca înscrierile la concursul de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc pe platforme online.

„În urma întâlnirii de ieri am hotârât, împreună cu rectorii celorlalte universități de medicină și farmacie, ca susținerea concursului de admitere în ciclul universitar de licență să aibă loc în data de data de 26 iulie 2020. S-a ales această zi pentru că este duminică și orașele nu sunt atât de aglomerate. Este important ca viitorii candidați să știe că vom suplimenta spațiile de desfășurare a concursului, pentru a respecta măsurile de distanţare fizică şi de protecţie a candidaţilor”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

Mai multe amănunte despre concursul de admitere, AICI.

Sursa: RadioIasi.ro