Dezbaterea Access and Therapies 360 face parte din seria conferințelor 360 APT, Acces, politici și terapii, va avea loc joi, 14 septembrie, începând cu ora 18 și va fi transmisă live pe siteul 360medical.ro , dar și pe facebook și youtube.

În fiecare an, dezbaterea Acces and Therapies360, organizată de redacția 360medical, aduce în atenția publicului problema accesului românilor la medicamente inovatoare, inclusiv la medicamente oncologice.

Seria de evenimente 360APT (Acces, Politici, Terapii) oferă un spațiu de dialog între pacienți, reglementatori și profesioniști în domeniul medical.

Cea de-a treia ediție a evenimentului Access and Therapies 360 are ca partener științific ,,UMF Carol Davila” București.

În cadrul acestei ediții Acces and Therapies 360 vor fi discutate și aspecte privitoare la schimbările în acord cu Planul Național de prevenire și combatere a cancerului.

Accesul la medicamente reprezintă o componentă fundamentală în realizarea dreptului constituțional la sănătate. Îngrijirile medicale, tratarea bolilor, dar și prevenirea și controlul bolilor depind de accesul la timp și corespunzător la medicamente. În ciuda progreselor făcute, pacienții români sunt departe de a beneficia de același acces la medicamente comparativ cu ceilalți pacienți europeni, iar statul are obligația de a dezvolta politici și legislație națională care să confere și acest drept pacienților.

Teme propuse:

  • Accesul pacienților la medicamente inovatoare: care sunt cauzele care plasează pacienții români la coada clasamentului European în ceea ce privește accesul la inovație, ce măsuri au fost întreprinse pentru a modifica acest clasament și care sunt soluțiile propuse de pacienți, autoritățile din sănătate și industria farmaceutică.
  • Discontinuitățile din piață privind aprovizionarea cu medicamente – care sunt modalitățile de minimizare a riscurilor de apariție a acestora și cât ne costa în realitate aceste discontinuități
  • Impactul modelului de evaluare HTA, a metodologiei de negociere a contractelor cost volum, dar și a finanțării asupra accesului și disponibilității medicamentelor
  • Noul Contract Cadru: Reușește acesta să stimuleze pătrunderea genericelor și biosimilarelor în piața românească de medicamente? Care sunt schimbările în acord cu Planul Național de prevenire și combatere a cancerului?
  • Accesul la dispozitivele medicale: cum sunt absorbite noile tehnologii medicale în sistemul de rambursare din România și accesul pacienților români la acestea
  • Creșterea accesului la vaccinuri și prioritizarea imunizării prin vaccinare pe tot parcursul vieții – oportunitate de a îmbunătăți sănatatea populației, de a reduce răspândirea rezistentei antimicrobiene și de a consolida sustenabilitatea sistemelor de sănătate

 Speakeri invitați:
– Dr. Andrei Baciu, Președinte, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)

– Dr. Adela Cojan, Vicepreședinte, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS)

– Prof. Univ. Dr. Daniel Coriu, Președinte, Colegiul Medicilor din România (CMR)

– Dr. Farm. Răzvan Prisada, Președinte, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România

– Dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM)

– Simona Cocoș, Președinte, Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR)

– Prof. Dr. Cornelia Nițipir, medic primar oncolog, medic specialist radioterapie, șef secție Oncologie Medicală, Spitalului Universitar de Urgență Elias

– Florentina Păncescu, Head of Neurology and Operations Eastern Europe, UCB

– Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb

– Dr. Marius Geantă, Președinte și Co-fondator, Centrul pentru Inovație în Medicină

-Coralia Kreyer. Președinte, Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente

– Radu Gănescu, Președinte, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC)

– Marinela Debu, Președinte, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România

Moderator: Alexandra Mănăilă, Director editorial 360medical.ro

Mai multe informații pe pagina evenimentului aici