AbbVie România, una dintre companiile biofarmaceutice de top din țară, anunță schimbări la nivelul conducerii companiei, numind-o pe Adriana Stara în funcția de Director General, care preia, astfel, rolul de la Jorge Ruiz Benecke. Anterior, aceasta a fost Director General al  Allergan Aesthetics în Cehia, Slovacia, Ungaria și Regiunea Baltică începând cu 2020.

Sunt onorată să mă alătur AbbVie România și să duc mai departe misiunea companiei de a avea un impact considerabil asupra vieții pacienților, prin abordarea unora dintre cele mai severe probleme de sănătate. Sunt mândră, totodată, să iau parte la procesul de transformare al AbbVie, care va finaliza anul acesta integrarea Allergan Aesthetics și a unității noastre globale de Farmacovigilență și Siguranța Pacienților într-o singură companie. Amprenta noastră în România crește semnificativ odată cu această integrare și dorim să împărtășim din expertiza noastră pentru a contribui la avansul inovației și al serviciilor de asistență medicală din România.

Obiectivul acestui mandat este de a spori, în continuare,  valoarea AbbVie ca partener pe termen lung pentru cei care împărtășesc viziunea companiei de a furniza în mod constant soluții inovatoare și aștept cu nerăbdare să adaptăm aceste soluții la nevoile locale. Ne angajăm să explorăm noi posibilități, salutăm noi oportunități de a ridica standardele de îngrijire pentru pacienții români prin parteneriat cu principalele părți interesate din domeniul sănătății și suntem pregătiți să modelăm un viitor mai sănătos”, a declarat noul Director General al AbbVie România.

Adriana Stara și-a început cariera în vânzări și a îndeplinit diverse roluri de vânzări și marketing cu un grad de responsabilitate tot mai mare, până la multiple posturi de director general în companii de renume, cu operațiuni în mai multe țări și culturi diferite. De-a lungul carierei, numele său a fost legat de roluri de conducere în alte companii farmaceutice, precum Serono, AstraZeneca sau Medtronic.

Ca pregătire educațională, Adriana a studiat chimia organică în orașul ei natal, Bratislava, apoi și-a finalizat studiile farmaceutice în Franța la Universitatea din Aix-Marseille. De asemenea, deține un MBA de la Universitatea Liberă din Bruxelles.

Odată cu acest nou rol în cadrul AbbVie, Adriana Stara se va reloca din Cehia la București, împreună cu familia.

AbbVie este o companie biofarmaceutică înființată în anul 2013, când s-a desprins din Abbott Laboratories, o companie cu o tradiție de peste 130 de ani în cercetare și dezvoltare. Principala preocupare a companiei este reprezentată de asigurarea sănătății și a bunăstării indivizilor, de aceea AbbVie face demersuri continue pentru a crește capacitatea de inovare în beneficiul pacienților.