Alianța Pacienților Cronici din România a lansat la finalul anului trecut ”Asistentul Virtual”: agregatorul general de informații educative despre sănătate, un proiect inovator, unic în România și în Europa. Despre necesitățile care au făcut necesară dezvoltarea Asistentului Virtual, nevoile pe care le poate rezolva și întreg procesul apariției sale, discutăm cu echipa care l-a coordonat, la întâlnirea Caspa de astăzi, marți 9 aprilie, începând cu ora 11.00. Înscrierile sunt deschise aici: https://www.caspa.ro/caspa-asistentul-virtual/.

Invitații speciali ai întâlnirii sunt Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România – APCR și Alin Bujan, coordonator proiecte în cadrul APCR, moderarea întâlnirii fiind asigurată de jurnalistul Dorin Chioțea. Dezbaterea are loc online, pe Zoom și Facebook Caspa.ro, începând cu ora 11.00. 

Lipsa asistenței medicale primare în mediul rural, accesul anevoios la servicii medicale de specialitate și investigații au determinat crearea unui instrument digital, accesibil de pe orice dispozitiv, care să asigure o minimă informare și educație sanitară populației generale.

Pe lângă informațiile despre sănătate sau nelămuriri punctuale privind starea de sănătate, această platformă poate pregăti pacientul pentru întâlnirea cu orice medic de care are nevoie. Soluțiile platformei pot fi salvate, astfel încât pacientul / utilizatorul merge pregătit la întâlnirea cu specialiștii.

Asistentul Virtual este un instrument online care utilizează un algoritm de valori și comparatori cu ajutorul modelului de inteligență artificială pentru a răspunde întrebărilor din domeniul sănătății. El își extrage informațiile din peste 390 de surse medicale certificate și are la bază un model de inteligență artificială care asigură partea de limbaj și acțiune: preia întrebarea, o traduce în limba engleză și cu ajutorul unui mecanism complex interoghează bazele de date selectate, identifică informația corectă într-un mod contextual, o traduce și adaptează apoi în limba română, iar în final o afișează utilizatorului.

Vino alături de noi la dezbaterea Caspa.ro din 9 aprilie, începând cu ora 11.00, online , ca să vezi cum te poate ajuta Asistentul Virtual!

Află mai multe detalii și înscrie-te AICI!