In cadrul prezentarii Programului „Farmacia Viitorului” 2019, ce a avut loc pe 12 martie 2019, la Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie Tg. Mures, au participat peste 120 de studenti in anii IV si V. S-au alaturat intalnirii Presedintele Colegiului Farmacistilor Mures, Nicoleta Radu si Conf. Dr. Aura Rusu, care au sfatuit studentii sa fie deschisi la orice provocare care priveste meseria de farmacist urandu-le totodata succes in noua competitie Farmacia Viitorului.

Studenții din anii terminali la facultatile de farmacie din Romania vor putea participa în 2019 la un concurs național în cadrul programului de informare, activare și implicare profesională ”Farmacia Viitorului”. Programul pune în dezbatere provocările meseriei de farmacist în România, așteptările studenților înainte de a intra pe piața muncii, schimbările din ultimii ani și evoluția pieței farmaceutice locale și internaționale, noile tehnologii folosite în domeniul sănătății și aplicații dedicate farmaciștilor.

Board-ul Profesional „Farmacia Viitorului”, format din decani ai facultăților de farmacie, specialiști, profesori, farmaciști, reprezentanți Alphega si Farmexpert, a stabilit in luna decembrie 2018 calendarul desfasurarii acestui concurs national al carui obiectiv este cresterea nivelului de informare si implicare profesionala a viitorilor farmacisti.

Concursul va fi o competitie de lucrari pe echipe, pe care studentii vor avea posibiltatea sa le depuna in luna aprilie 2019. Competitia este deschisa studentilor la farmacie din toate cele cinci centre universitare – Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca si Tg. Mures.  In luna mai se va face alegerea cate unui proiect castigator pentru fiecare centru universitar, apoi, in luna iulie 2019 va avea loc procesul de stabilire a castigatorului national.